916 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

11 edituri de urmărit/ promovat/ sprijinit. Dacă nu știai ce faptă bună să faci săptămâna asta.

De Graphic Front| 29 Aprilie, 2021 | Categorie: graphic design | Vizualizări: 2380

Exact acum un an, de ziua cărții, recomandam editurile de mai jos. Motivația era relativ simplă, urma un an mai tensionat și presupuneam că apetența pentru citit va mai scădea. Nu știu exact cum s-au descurcat în anul care a trecut, dar știu exact că va mai urma cel puțin un an greu. Prin  urmare reîmprospătez apelul meu.
Pe scurt, cumpărați-le cărțile, și recomandați-le și altora. Este foarte important să avem diversitate. Orice lărgire de orizont nu poate decât să ne deschidă mințile și să ne împingă înainte. Și da, este vital ca prăvăliile mici să reziste – ele vor fi în curând alternativa. Ele vor livra seria mică, produsul neaditivat, ideea personalizată, atipică, doza de creativitate, atât de necesare. Vor fi oxigen într-o lume aglomerată, suprasaturată, supraserializată. N-aș vrea să fie pustiu între două edituri mari, așa cum e acum între două Mega-Image-uri.
Și aș mai puncta un lucru, mai toate editurile de mai jos lucrează cu grafic designeri și ilustratori profesioniști, prin urmare orice achiziție de carte de la ei va ajuta implicit și acești artiști meseriași.

Prin urmare, faceți o faptă bună și dați mai departe acest link.
 

Editura CARTEA COPIILORAlex Călin

În urmă cu 12-14 ani, nici nu mai știu, Atelierul de grafică făcea sigla acestei edituri. Nu știam ce o să se întâmple, am mai făcut sigle unor firme de care nu s-a auzit vreodată. Astăzi editura a ajuns la peste 120 de titluri, are o selecție minunată de cărți, lucrează periodic cu ilustratori români dar are și achiziții foarte plăcute selectate din târgurile de carte pentru copii ale lumii. Tocmai ce am postat o nouă carte a lor. Merită să vă uitați aici



Editura BLACK BUTTON BOOKSAnca Dumitrescu, Elena Marcu

43 de titluri publicate în nici cinci ani. 40 cărți traduse, dintre care 22 de scriitori și o ilustratoare cu volume personale, în care intră și antologiile Freeman's care cumulează mai bine de 100 de autori. 3 proiecte românești cu 28 de autori și o ilustratoare.
Impresionant! Căutați cărțile lor
aici. Sunt foarte diverse dar cu un look coerent, mână de grafic designer pro.



Editura FRONTIERA Ileana Achim, Bogdan Tăut

A pornit în 2010 ca o editură de nișă dedicată copiilor cu nevoi speciale iar șapte ani mai târziu și-a lărgit portofoliul la carte ilustrată pentru copii. Are peste 40 de titluri tipărite dar obiectivul e să editeze 12 pe an. Puteți vedea aici câteva cărți la care am pus și noi umărul iar de comandat cărți o puteți face aici.



Editura IDEA - Cluj

192 de cărți în nici nu mai știu câți ani, nu mai e o editură nouă. 6 colecții și o revistă. Din nou avem o mare diversitate de teme (artistic, social, politic) cu un look extrem de coerent. Ce și-au propus și ce au realizat puteți vedea aici



Editura IGLOO MEDIA Adrian Ciocăzanu, Bruno Andreșoiu

Căutați editura asta dacă vă place arhitectura. Au serii de cărți foarte bune: Patrimoniu, Igloo best, Profil, Văzute prin Igloo etc iar recent, în colaborare cu Bucharest Art Deco au realizat două albume foarte consistente. Au un concurs de fotografie art-deco activ acum, aici anunțul. Restul cărților le găsiți aici



Casa de editură MAX BLECHER Claudiu Komartin, Ana Toma

Știați că mai toate ilustrațiile de pe copertele cărților lor sunt fotografii făcute după lucrări care chiar există?
Peste o sută de cărți în 10 ani + 14 numere de revistă. Da, pe lângă cărți mai au o revistă Poesis Internațional care are poezie foarte diversă, de autori români și mulți invitați străini? Știați că în fiecare duminică cenaclul lor strânge la un loc mulțimi de oameni, fie că e online fie că e fizic?
Aici îi găsiți.



CASA DE PARIURI LITERARE – Cristian Cosma

S-au lansat acum 11 ani ca editură, dar existau cu mult timp înainte. Acum publică în jur de 20 de tituri pe an, peste 50 de autori. Se vrea o editură sustenabilă, pun mare preț pe autorii români, vin mereu cu idei noi. Au publicat câteva cărți, ale prietenului nostru Călin Torsan, așa am ajuns să-i cunoaștem mai bine. Sunt convinși că valoarea nu stă în cifra de afaceri. Pentru mai multe click aici.



Editura HOST MODELS – Horia Stoica

I-am cunoscut acum vreo 12 ani, ne documentam pentru cartea Tractorul Brașov și am dat de arhiva lui. De atunci colaborăm la proiectele pentru carte. Editura a pornit în 2008 cu revista MODELIST, iar acum 2 ani a pornit Istoria Ilustrată a Aeronauticii române, serie care promite că va avea peste 100 de titluri. Are o arhivă uriașă de fotografie și un enorm pachet de informații despre aviație. Majoritatea cărților editurii sunt bilingve, este cunoscut mai mult în afara țării. Aici puteți vedea câteva.



Editura PILOT BOOKS – Bogdan Ungureanu
3 ani de existență, 14 titluri, o nișă puțin abordată la noi: sportul. Ghiduri practice pentru ciclism, alergare, schi sau stretching, autobiografii, memorii și docu-fiction, toate semnate de actuali sau foști sportivi de performanță, de jurnaliști celebri sau antrenori legendari. Pentru că da, în România nu se face atât sport cât ar trebui, suntem destul de în urmă la trup. De minte nu mai vorbim, iar de suflet nici atât.
Aici se pot vedea și comanda cărțile



Editura TACT - Cluj
9 colecții, teme diverse, în jur de 100 de autori. Își spun despre ei: "publicăm cărți cu viziune progresistă și ne angajăm în proiecte dedicate producerii de discurs critic în științele sociale contemporane și în domeniul artelor (filosofie, sociologie, istorie, economie, literatură, arhitectură, cinematografie, teatru, artă conceptuală)".

Puteți vedea mai multe aici


 

Editura OMG - Cluj
Înființată acum doi ani, publică poezie, ficțiune, folosofie, teorie literară. Au cărți în limba română dar site-ul e în limba engleză. Nu știu mare lucru despre ei, dar cred că merită urmăriți. Deviza lor e "Taking words from just OK to OMG!"


ziua cartii igloo media casa de pariuri literare max blecher.tact omg

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.