919 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Arborii care țin lumea – o nouă enciclopedie gigant. Editura Frontiera

De Difuzor GF| 21 Martie, 2022 | Categorie: ilustrație | Vizualizări: 1098

La Editura Frontiera a apărut o nouă enciclopedie gigant, venită tot din lumea poloneză și ilustrată tot de Piotr Socha: „Arborii”. Dacă v-au cucerit „Albinele”, atunci mergeți pe încredere și cu „Arborii”. Găsiți aceeași combinație de botanică, istorie, cultură și ecologie, splendid ilustrate în planșe care au precizia științifică necesară, dar și desenul artistic care să le scoată din monotonie.
Cine este interesat de curiozități științifice, poate afla care este cel mai gros arbore din lume (dar și din România), cel mai înalt sau cel mai bătrân. Cum arată frunza de aralia, trunchiul palmierului mergător sau rădăcinile de mangrove.
Cine are poftă de curiozități culturale, va descoperi podurile asiatice crescute din rădăcinile arborelui de cauciuc – sau stilurile de cultivare a arborilor bonsai.
În fine, cine este pasionat de legătura om-natură, va înțelege mai bine ce încrengătură (mda..) există între noi și arbori. Câte soiuri de vehicule, construcții, jucării sau instrumente muzicale s-au făcut și se fac din lemnul lor. Cum se oglindește istoria lumii în inelele unui arbore. Sau ce simbol puternic a fost pomul vieții în culturile tradiționale.

Arborii țin lumea nu doar curățând aerul și înverzind griul orașelor noastre, ci și amintindu-ne că viața este moarte și înviere, căci arborii s-au tot uscat, au fost tăiați, dar încă nu s-au sfârșit. Și afară se face iar primăvară.
Piotr Socha (n. 1966) a absolvit Academia de Arte Frumoase și Design din Varșovia, studiind ilustrația de carte sub bagheta profesorului Janusz Stanny. Este designer grafic, ilustrator de carte și unul dintre cei mai cunoscuți caricaturiști polonezi. A crescut printre albine, fiind fiu de apicultor amator. Preferata lui e mierea de hrișcă, iar trasul cu ochiul în prisaca părinților în ultimii 40 de ani l-a apropiat de viața zumzăitoare din stupi suficient cât să-i stârnească pofta pentru o documentare laborioasă.

 

Texte de: Wojciech Grajkowski (n. 1980), doctor în biologie, autor de manuale școlare și trainer de ateliere științifice pentru elevi și profesori.
Traducător: Ioana Diaconu-Mureșan, coordonator de programe în cadrul Centrului de Limbă și Literatură Poloneză de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Cartea poate fi achiziționată de pe 
site-ul editurii Frontiera.



Acest advertorial a fost achiziționat de Editura Frontiera. 
Pentru a beneficia de un pachet de promovare, vă rugăm accesați acest link
 



 

frontiera arbori carte ilustratie Piotr Socha Janusz Stanny Wojciech Grajkowski Babeş-Bolyai

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro