916 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Aurel Vlad, invitatul emisiunii "Vorba de cultură" (RRC) în perioada 18-22 martie. Realizator Ema stere

De Difuzor GF| 18 Martie, 2019 | Categorie: ALTE ARTE | Vizualizări: 1450

În perioada 18-22 martie, invitatul emisiunii „Vorba de cultură” (Radio România Cultural) este sculptorul AUREL VLAD.
 
Aurel Vlad (n. 1954) a absolvit secţia sculptură a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ din Bucureşti, la clasa Getei Caragiu-Gheorghiţă, în 1984. Este profesor universitar la Universitatea Națională de Arte din București; în perioada 2008-2012, a fost decan al Facultăţii de Arte Plastice, din cadrul aceleiași instituții.  Din 1990, este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.
Lucrările sale au fost prezentate în numeroase expoziții personale și de grup în România, Germania, Japonia, Italia, Franţa şi Austria. Este și autorul unor opere de artă monumentală, precum: „Cortegiul Sacrificaţilor“ (1999), bronz, aflată la Memorialul Sighet din Sighetul Marmaţiei; „Izvorul vieţii“ (2001), piatră, şi „Coloana Mariei“ (2002), piatră, ambele în Beratzhausen (Germania).
În 2003, a fost distins cu premiul al III-lea la Simpozionul Internaţional de Sculptură din Fuente Palmera, Spania. În România a obţinut, printre altele, Marele Premiu „Constantin Brâncuşi” la Bienala de Pictură – Sculptură din Timişoara, în 2010, şi Premiul pentru excelenţă în artă, acordat de Uniunea Artiştilor Plastici din România, în 2014.
În această perioadă, la parterul Palatului Mogoșoaia este prezentată cea mai recentă expoziție semnată Aurel Vlad: „Hai, mergi!”, curator Mădălina Mirea.


Ascultaţi-l pe Aurel Vlad în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată la Radio România Cultural, de luni 18 până vineri 22 martie, între orele 12:00 şi 12:30.
Realizatoare, Ema Stere.

Îl puteți asculta aici: radioromaniacultural.ro




 

aurel vlad sculptura ema stere rrc vorba de cultura

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro