Câlția • Glăvan – Doar până mâine, în Gradina OAR, str. Arthur Verona 19
S-a lansat colecția capsulă Câlția • Glăvan, proiect care a avut o întreagă echipă în spate, pe care o prezentăm mai jos:
Mulțumim Mihaelei Glăvan și lui Ștefan Câlția pentru că au fost pionii principali ai acestei colaborări, Cristianei Drăghici care a inițiat și coordonat întregul proiect, lui Matei Câlția pentru organizare și managerierea persoanelor implicate, Manuelei Zbarcea pentru selecții, calitate și implicarea în procesul de producție al produselor, Ellei Costache pentru minunatele fotografii, Mădălinei Ghileschi ca imagine a acestei campanii, Anei Alexe pentru rochiile care au apărut în shooting-ul foto, Raphaelei Bunea pentru asistență styling și foto, Biancăi Dragne pentru social media, Cristian Stănoiu pentru setup și lumini și tuturor celor care ne-au sprijinit pe întreg parcursul desfășurării proiectului. (Ștefan Câlția – FB)
Personajele lui Ștefan Câlția, fie ele cu picioarele pe pământ, ori plutind cu oasele goale, fac parte dintr-o specie numită de către acesta "Călători". Așadar, poate că nu este întâmplătoare această colaborare cu un designer care s-a remarcat în primul rând prin colecții destinate mersului. Plante indigene cu nume care încă scapă unui limbaj formal ca cicoarea, cârciumăresele, gălbenelele sau coada șoricelului se încolăcesc brodat pe gleznele creațiilor realizate în cunoscutul stil deconstructivist, definit de calitatea materialelor și a execuției care au consacrat-o pe Mihaela Glăvan. Autoarea nu ratează să integreze nici semnătura formală a artistului, peștele, care apare supradimensionat pe o borsetă cu portabilitate multiplă, sau deconstruit pe vârful unei perechi de cizme. Aceste tipare preluate identic, asemeni unui colaj, sunt tratate de la caz la caz, fie ca integrante, fie contrastant prin jocul cu scara și paleta cromatică.
.
Despre autor
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro
Vezi mai multe articole scrise de Difuzor GF