908 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Constantin Georgian, Opere asiatice inedite. Paris-Leipzig-Berlin-București, 1872-1904.

De Difuzor GF| 13 Iulie, 2018 | Categorie: graphic design | Vizualizări: 2769


În cei zece ani cât am ținut cronica săptămânală mi s-a întâmplat să am parte de câteva popasuri „regale”: momente în care scrisul meu a întâlnit câte-o mare carte, a cărei importanță (dincolo de efermeridele gazetărești și de mica bârfă scriitoricească) pune în umbră cu naturalețe comentariul, oricât de virtuos. Iluzia puterii pe care o poate conferi exercițiul acesta se disipează atunci, căci, dacă e să fii onest față de tine însuți, dacă orgoliul n-a ajuns să-ți copleșească sinceritatea și inteligența, ești nevoit, ca recenzent, să-ți accepți rolul discret de însoțitor, de martor, de „contemporan” (cu fluturii sau cu Dumnezeu, cum spunea un poet de demult).
E un sentiment pe care, ziceam, l-am trăit de câteva ori până acum; ultima dată, astăzi, în Dilema Veche, când am avut ocazia de a scrie despre formidabilul necunoscut care a fost Constantin Georgian, redescoperit (aproape îmi vine să zic: inventat) de Eugen Ciurtin în paginile uneia dintre cele mai frumoase, mai pasionante și mai impetuoase ediții critice (ei da!) apărute în românește.
(Cosmin Ciotloș, Dilema Veche)



Ediție științifică și critică, monografie introductivă, note și bibliografie  Eugen Ciurtin, Academia Română, 2017
Editor Institutul de Istorie a Religiilor
Design copertă serie Atelierul de grafică


Carte tipărită cu Fontul Unicode Gāndhārī, care poartă numele limbii medio-indiene în care s-au păstrat și redescoperit, după 1990 cele mai vechi manuscrise budhiste.



 

Eugen Ciurtin Constantin Georgian

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro