916 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Interioare de Buzunar. Roman telematic contemporan. O expoziție Augmented Reality

De Difuzor GF| 27 Octombrie, 2020 | Categorie: fotografie | Vizualizări: 685

Expoziția Interioare de Buzunar pornește de la povestea blocului și cinematografului Patria (odinioară blocul și cinema ARO), realizate de Horia Creangă în 1933.

Deschidere joi 29 octombrie, ora 18:00
Locul Galeria Modul, Librăria Cărturești Modul, strada Academiei 18, București
Perioada 29 octombrie – 15 noiembrie 2020

Prezența cinematografului la parter transformă locuitorii acestui bloc într-un fel de actori, care, în viața lor de zi cu zi, conștient sau nu, împrumută și repetă gesturile și atitudinile peliculelor și afișelor de film. ARO era cel mai modern cinematograf de la vremea lui, dotat cu aer condiționat și instalație electrică, iar blocul era pe departe cea mai modernă clădire de pe tot bulevardul Magheru.

În această ficțiune tehnologică, ne-am imaginat viața de zi cu zi din interioarele lui, un fel de culisă a unui studio de film în care oamenii joacă scene casnice, într-o dimensiune fantastică.
Poveștile pe care le spunem sunt un pretext pentru a trece prin diferite momente istorice, prin cultura locuirii bucureștene și prin cea cinematografică, dar în același timp sunt și modul ideal de a experimenta o nouă formă de exprimare artistică ce integrează ficțiune, animație și realitate augmentată.


Expoziția Interioare de Buzunar va putea fi vizitată zilnic în intervalul orar 12:00 – 19:30. Vernisajul va avea loc pe data de 29 octombrie, în curtea librăriei Cărturești Modul, începând cu ora 18:00. Intrarea este liberă, iar programul de vizitare se va desfășura respectând toate normele igienico-sanitare de prevenție și protecție impuse de contextul pandemiei COVID-19.

Vizitatorii sunt rugați să se înscrie în slot-urile disponibile ale calendarului „Interioare de Buzunar”, pe platforma
Appointy
Astfel, va putea fi asigurat un flux de vizitatori în conformitate cu numărul maxim impus de legislația în vigoare. În spațiul expozițional adiacent librăriei Cărturești Modul este permisă prezența simultană a maximum 4 persoane, în baza înregistrării prealabile într-un interval disponibil de 30 de minute. Purtarea corectă a măștii de protecție, acoperind nasul și gura, este obligatorie pe toată durata vizitei, iar atingerea de către vizitatori a obiectelor expuse este strict interzisă.

Instrucțiuni pentru vizionarea expoziției:
Descărcați în telefonul dvs. aplicația ARTIVIVE din Google Play sau din AppStore, apoi cu aplicația pornită fixați ecranul către omuleții roșii din machetă.
 

Un proiect Zeppelin Design
Curatori Cosmina Goagea, Justin Baroncea, Constantin Goagea
Design expozițional, animații: Ioana Naniș, Andrei Angelescu, Emanuel Birtea, Cristina Ginara, Andrei Vîlvorea, Petre Frangulea, Iulia Panait, Alexandru Voicu, Justin Baroncea
Sound design Alexandru Ivanof
Design grafic și identitate vizuală Radu Manelici + Sebastian Pren
Producție Acant Design
Partener Modul Cărturești / Galeria Modul
Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN

Fb event https://www.facebook.com/events/638265670177032



 

zeppelin patria cosmina goagea justin baroncea cconstantin goagea

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro