916 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Jocurile Olimpice Lausanne 2020 au început astăzi. Cum s-au realizat cele 16 pictograme ale disciplinelor sportive.

De Difuzor GF| 09 Ianuarie, 2020 | Categorie: graphic design | Vizualizări: 2013

Reprezentările grafice ale disciplinelor sportive sunt un element de bază al expresiei vizuale a Jocurilor Olimpice. Ambiția organizatorilor a fost de a implica activ tinerii în pregătirea și organizarea evenimentului, iar în acest sens au încredințat dezvoltarea pictogramelor unei școli de arte din Lausanne – ERACOM (Ecole romande d’arts et communication de Lausanne). Comitetul de organizare a dat tema cu 300 de zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de Tineret din Lausanne 2020.

ERACOM, ai căror studenți au creat mascota „Yodli” de la Lausanne 2020, care a fost prezentată publicului la începutul acestui an, a adunat trei clase din departamentul său de grafică pentru acest nou proiect. Un număr de 36 de studenți au lucrat împreună pentru a produce cele 16 pictograme, care reprezintă fiecare dintre disciplinele de iarnă incluse în programul Lausanne 2020.

Pentru a se inspira, studenții s-au concentrat în principal pe mișcările sportivilor în timp ce își practică diferite sporturi. Au folosit mai multe tehnici, de la pictură la desen și chiar câteva experimente creative cu mături și apă din curtea școlii, care seamănă cu caligrafia chineză.
Odată ce pictogramele finale au fost alese, o clasă de elevi din anul IV din programul interactiv de proiectare media a lucrat la animația lor. Aceste animații vor fi utilizate pe toate platformele digitale Lausanne 2020, înainte și în timpul Jocurilor.


Sursa
lausanne2020.sport


Logoul oficial al jocurilor (Sursa)


lausanne pictograma jocuri olimpice

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro