919 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Film documentar "Pădurea", regia Sinisa Dragin - Premiera la Cinema Studio, joi 28 Mai, ora 20.00. Intrare liberă

De Mădălina Mirea| 27 Mai, 2015 | Categorie: film documentar | Vizualizări: 2704

Premiat la Visions du Reel, Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo și la UCIN pentru film de televiziune, documentarul are în spate o poveste valoroasă pe care rar o poți auzi.  Coproducţia sârbo-română Pădurea porneşte de la un fapt real: în 1947, Preşedintele Iugoslaviei Iosip Broz Tito a vizitat pentru prima dată România. Regimul comunist i-a făcut cadou un tablou al pictorului român Ion Andreescu, anume "Crângul desfrunzit".

“Ideea a pornit din articolul din ziar scris de Radu Bogdan în 2005 “Pădurea lui Tito". Mi s-a părut că poate să fie o bună bază pentru o meditație cinematografică despre istorie, despre influența ei pentru prezent, despre rolul întâmplării, despre importanța ei în cadrul unui “principiu” important al naturii: efectul fluturelui. Am încercat să tratez subiectul în mod “natural”, adică am încercat să transform complexitatea lui în complexitatea filmului. Multiple relații între elemente, straturi și fire de poveste se “joacă” între ele, totul rezolvându-se abia la sfârșitul filmului”, spune regizorul filmului, (regizor Sinisa Dragin)



Intrare liberă


documentar film documentar military history

Despre autor

Mădălina Mirea
MĂDĂLINA MIREA este muzeograf la Centrul Cultural Palatele Brancovenești de la Mogoșoaia, expert în bunuri cu semnificație artistică si președinte co-fondator al Fundației Radu Bogdan.  Este curator și redactor de texte de critică de artă și de patrimoniu, pentru reviste de profil. A fost discipol al lui Radu Bogdan, unul dintre cei mai mari istorici de artă din România, cel căruia îi datoram monografia pictorului Ioan Andreescu.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.