919 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Mircia Dumitrescu - Sculptură, Muzeul Național al Literaturii Române

De Difuzor GF| 16 Septembrie, 2011 | Categorie: sculptură | Vizualizări: 3673

Zilele Bucureștiului. Expoziție de sculptură în aer liber, în fața Muzeului Literaturii. Mă uitam și zâmbeam. E chiar o lume acolo. Lumea profului, cum ii zicem noi. Oameni, animale, gânduri, rugăciuni, totul e acolo.
Lucrarea asta e de când s-a născut Tibi, eram noi anul III, asta e oaia pe care am turnat-o la Hunedoara, ăsta e Suciu, astea sunt noi, făcute vara asta la Câmpulung...cam așa gândeam printre ele. Mă mișcam printre frânturile unei vieți. O viață pe care am avut și noi norocul să o cunoaștem un pic. Un profesor care ne-a pus pe traiectorie, un om plin de energie.
Dincolo de amintiri sunt însă formele. Succesiune de lespezi, xilogravuri tridimensionale, plăci, elici, înșurubate dinamic într-un mare fel, expresie cât cuprinde. Cum se desfașoară ele în spațiu e absolut de neînțeles. Te închini ca în fața unei poezii care îți place dar ți-e absolut imposibil să înțelegi cum a fost facută, cum a ieșit.
Chiar merită să le vedeți. Ele ar putea sta pe orice scenă artistică a acestei lumi.
3 zile, începând de azi. La Muzeul Național al Literaturii Române. B-dul Dacia nr 12. sect. 1

Mai multe despre Mircia Dumitrescu pe wikipedia si pe www.mircia.ro



grafica romaneasca mircia dumitrescu

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.