908 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Năpârstoc - om mic de statură, neputincios, copil, degetar...

De Ciprian N. Isac| 21 Noiembrie, 2016 | Categorie: graphic design | Vizualizări: 2953

Da, imaginea e șuie pe această copertă, iar textul în interiorul cărții e tipărit execrabil, nu se poate citi. Totul e strâmb, șters și vălurit, precum vremurile din care vine această carte, de acum 32 de ani. N-am reușit să-l parcurg tot nici atunci, nu pot nici acum, sau i-a trecut momentul. O poveste care n-a ajuns la mine la vremea ei, deși citeam tot ce-mi cădea în mână. Asta însă nu m-a deranjat foarte mult, erau multe de citit atunci, sau așa mi se părea mie. Nu duceam lipsă, citeam și reciteam cărți mai vechi.  îmi pot imagina însă cât i-a deranjat pe autori. O muncă împachetată prost și livrată oricum. Niciun pic de grijă și respect pentru ei. în 1984 (anul apariției cărții), Vasile Olac, ilustratorul, avea 48 de ani, iar Vlad Mușatescu 62 de ani. Cred că n-au putut riposta în niciun fel în fața acestei nereușite tehnice. Se făceau cam 10 ani de când se tipărea ieftin, prost și încet încet pentru nimeni. știm cum a fost.M-am bucurat însă mult să revăd acest desen foarte haios. Cartea a răzbit, vorbim despre ea și....constat cu bucurie că Vasile Olac are pagină de Facebook! Nu postează foarte des, are 80 de ani, dar e printre noi, asta e important. :)
Mai multe ilustrații semnate Vasile Olac puteți vedea la arhiva GFși pe blogul COLORO

vasile olac copii

Despre autor

Ciprian N. Isac
Ciprian este licențiat în grafică (Universitatea de Arte, București). Cofondator al Atelierului de grafică, în anul 2005. În anul 2010 pornește Graphicfront, proiect ce include printre altele și seria cărților Grafică fără computer. Lucrează ca graphic designer specializat în publicații și grafică de eveniment (Romanian Design Week, Street Delivery, CNDB, etc). Pe alocuri mai gândește și realizează design de obiect expozițional și gestionează diverse proiecte de echipă.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.