Peste 750 de proiecte concurează în cadrul celei de a IV-a ediții a Galei Industriei de Carte din România
La finalul înscrierilor la cea de a IV-a ediție a Galei Industriei de Carte din România Bun de Tipar, a căror primă jurizare a avut loc pe 8 aprilie, la Biblioteca Națională a României, organizatorii se bucură să constate o reacţie entuziastă din partea tuturor instituţiilor ce compun industria autohtonă de carte (edituri, librării, tipografii şi biblioteci) - o creștere cu peste 15% a numărului de participanți în competiție, anul acesta față de ediția din 2014.
Ca și la edițiile anterioare, categoria care deține recordul în ceea ce privește numărul de proiecte înscrise în concurs este cea dedicată traducerilor: peste 200 de aplicații.
Recordul în ceea ce privește creșterea numărului de aplicații vine din zona „Cel mai bun redactor/ îngrijitor de ediție”, unde numărul proiectelor înscrise în competiție anul acesta este triplu față de cel al aplicațiilor depuse anul trecut. De asemenea, și la categoria „Cea mai bună bibliotecă a anului” putem remarca o creștere a numărului de proiecte înscrise în concurs, cu aproximativ 30%. O creștere semnificativă s-a putut observa și în ceea ce privește numărul candidaților care concurează pentru prima dată la Gala Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, cu o creștere de peste 20%.
Juriul ediției din acest an este format din: MIRCEA VASILESCU (președinte) - eseist, critic, istoric literar, jurnalist, profesor dr. al Facultății de Litere din cadrul Universității din București, redactor-șef al săptămînalului Dilema Veche; SIMONA KESSLER - agent literar, „Simona Kessler Copyright International Agency”; COSMIN CIOTLOŞ - critic literar (România literară), asistent dr. al Facultății de Litere a Universității din București; LUCA NICULESCU - unul dintre cei mai apreciați jurnaliști români de astăzi, redactor-șef al RFI Româniaș OANA-VALENTINA SUCIU - lector dr. Facultatea de științe Politice, Universitatea din București; VICTORIA PăTRAșCU - autoare de cărți pentru copii, foarte activă în promovarea lecturii în rîndul școlarilor, preocupată să susțină ilustrația de carte românească; CARMEN APETREI - lector univ. dr, director Departament Grafică al Facultăţii de Arte Plastice din cadrul Universității Naționale de Artă din București; CRISTINA FOARFă - editor coordonator Bookaholic, specialistă în comunicare digitală; TUDOR CREțU - directorul Bibliotecii Județene Timiș, scriitor și DANIEL VOINEA - Brand Manager Cărturești.
La ediția de anul acesta, înscrierea proiectelor în competiție a avut loc în perioada 3 martie-4 aprilie 2015.
0 comentarii