919 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Royal Fashion - lansare de carte, astăzi, 24.03.2011, ora 12, Teatrul Național de Operetă Ion Dacian

De Graphic Front| 23 Martie, 2011 | Categorie: carte | Vizualizări: 2356


După o lungă perioadă de paginat diverse, dar în special arhitectură, atelierul nostru a avut parte de o nouă provocare: fotografia de artă scenică, teatru/balet. Factorul uman, mișcarea, compozițiile cu personaje, dinamica, au fost altfel de elemente de așezat în pagină.
Ne-am bucurat de o primă și fascinantă întâlnire cu teatrul acum doi-trei ani, la un moment aniversar al Teatrului Act; acum, cu spectacolul Royal Fashion, pe lângă bucuria facerii albumului, am avut parte, în plus, de observația desenului corpului uman, așa cum încercam în fața planșetei, în timpul școlii.
Orele petrecute la repetiții au fost foarte interesante și chiar ne gândeam cum ar fi să faci un album despre o clădire a cărei evoluție o urmărești de la începuturile ei, că tot am pomenit de arhitectură. Credem că ar fi un alt tip de apropiere de subiect și un alt tip de luare în posesie și înțelegere. Observarea construcției unei lucrări în diverse faze ale ei, credem că este un exercițiu ce trebuie urmat măcar din când în când de către făcătorii de cărți.


Despre cea mai recentă lucrare a sa, Dan Puric spune: Am încercat prin acest spectacol să aduc aminte ceea ce am pierdut: fiorul înălțător al calității. Căci regalitatea asta presupune: o înălțare, o înnobilare, o scoatere din mulțime. în termenii vieții, femeia pe care o iubim este regina noastră. Ea ne-nalță dincolo de obișnuitul trăit până s-o cunoaștem. La fel, bărbatul iubit de femeie este regele ei. Dragostea, deci, nu este nici pe departe o stare democratică, ci o stare aristocratică. Este, dacă vreți, înnobilarea firii umane, atât de supusă biologicului și gregarității, cu statutul de ființă.
Lucrul împreună cu cei de la compania Dan Puric ne-a adus o bucurie în plus: constatarea unor similitudini de percepție, de gândire - lucru care validează că limbajele artistice, oricât de diferite, au puncte comune. O experiență interesantă a fost și întâlnirea cu Tomoaki Minoda, un fotograf nipon la București. El semnează fotografiile acestei cărți.
Vă așteptăm deci joi, 24 martie, în foaierul Teatrului de Operetă - unde se va lansa albumul, odată cu vernisarea expoziției foto Royal Fashion. Vor fi prezenți membri ai Casei Regale a României, întreaga echipă Royal Fashion și diverse personalități ale culturii române.
 
ROYAL FASHION spectacol produs de Teatrul Național de Operetă Ion Dacian în parteneriat cu Compania de Teatru Passe-Partout Dan Puric Regia Dan Puric Costumele Doina Levintza Scenografia Corina Grămoșteanu Coregrafia Traian Vlaș Premiera 10 mai 2010 - Ziua Regalității Române Distribuția Ileana Olteanu, Violeta Huluba, Nadejda Dimitriu, Lelia Marcu, Adriana Nicolae, Mihaela Ailincăi, Antoanela Vlădescu, Ion Parea, Dragoș Huluba, Adrian Nour, Åžtefan Ruxanda, Paul Cimpoieru, Silviu Oltean, Vadim Rusu, Petre Voicu, Petru Ciobanu, Traian Vlaș, Diana Ferencz, Corina Aldea, Andreea Toma, Luminița Dincă, Ruxandra Andruță, Diana Năstase, Eugenia Stoian, Consuela Ciont, Oana Vâlceanu, Gabriela Călin, Monica Ștraț, Ioana Elena Vlaș, Andreea Iuliana Mihai, Sara Cuncea, Petru Cuncea, Ilinca Maria Borcea


ROYAL FASHION. Ființa omului, regalitatea firii
Editat de Compania Passe-Partout Dan Puric Coordonatori Dan Puric, Ștefan Ruxanda Fotografii Tomoaki Minoda, Arhiva Casei Regale a României, colecția Mireta Ștefănescu, Antoinette Eugster, Paul Buciuta/Artista Selecție și coordonare texte Dan Puric, Anca Scurtu, Ștefan Ruxanda Traducere Samuel Onn Corectura Andreea Amzoiu, Monica Grigore Concept grafic Carla Duschka, Ciprian Isac

compania dan puric

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.