Roșcată-ca-Arama și cei șapte șoricari. O altă carte a editurii Frontiera
Unora, Nina Cassian le amintește de cravata roșie de pionier, altora le evocă seducția feminină. Celor de la Editura Frontiera, Nina Cassian le evocă o foarte bună literatură pentru copii. Peste Nina Cassian nu se poate sări când alcătuiești o bibliografie școlară sau când cauți cărți bune pentru copilul tău. Are tot ce trebuie: personaje memorabile, umor, rime și povești scrise ca la carte, cu punct culminant și deznodământ – lucruri elementare, desigur, dar cam uitate azi sau, în orice caz, părăsite în favoarea mesajului (pozitiv, cum altfel?).
„Roșcată-ca-Arama și cei șapte șoricari” a apărut prima dată în 1985, într-o ediție care nu îi făcea mari servicii poveștii. Editura Frontiera a reluat acum „Roșcat” și i-a dat strălucirea culorii. Responsabil de conceptul grafic și ilustrații a fost Andrei Tache, arhitect și grafician de felul lui, dar care nu zice ba nici ceramicii, nici poeziei, și, iată, nici ilustrației. Andrei a intrat în jocul cărții și s-a ținut de șotii. Pentru povestea enigmatică a șoricarului Trigon, a inventat șorigrama – un soi de integramă vizuală în care este ascuns șoricarul Trigon.
Aici un interviu cu Andrei
Iată și un fragment din carte, ales special pentru cititorii Graphic Front, și anume meniul cinematografic al șoricarilor:
OARE ȘI TRIGON A-NREGISTRAT RADARUL?
(În loc de răspuns la această întrebare, vă voi
da programul Cinematecii șoricarilor pe luna februarie:
„Șoricarul andaluz” – film suprarealist.
„Antișoricarul din Baskerville” – film de groază.
„Asta” – fox sârmosul polițist.
„Lassie” – patrupeda vitează.
„101 șoricari” – desen animat.
„Fram – șoricarul polar”.
„Superșoricar contra mistreț turbat!”
și filmul documentar
„Șoricarul ca star”.)
Pe cât de adevărat este că Nina Cassian a scris o foarte bună literatură pentru copii, pe atât de adevărat este că adulții îi savurează la fel de mult poantele, referințele culturale ascunse și inventivitatea lingvistică. Cartea ilustrată este tot mai mult un produs fără vârstă, prin urmare vă poftim pe toți pe Șoricareea, locul unde se sfârșesc șorigramele. (Ileana Achim – Editura Frontiera)
Acest advertorial a fost achiziționat de Editura Frontiera
Pentru a beneficia de un pachet de promovare, vă rugăm accesați acest link
Despre autor
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro